השימוש בקריסטלים לצורך קבלת-מסרים הינו למעשה זהו סוג של תקשור. אמנות הקריאה בקריסטלים עומדת בשורה אחת עם סוגים אחרים של קריאות/פתיחות ומזכירה פתיחה בקלפים. כשמתבצעת באופן מקצועי היא יכולה לתת את התשובות לשאלות חשובות העומדות על הפרק, לתת הכוונה אמיתית להמשך הדרך ולהעמיק את המודעות העצמית.
הקריאות לסוגיהן הן צורה להעברת מידע ממקור גבוה. התרגום שלו לשפה פשוטה יכול להבהיר תמונת מצב שלעיתים יש צורך בה כדי לקבל הבנות והחלטות לגבי ההווה והעתיד, ולעבד דברים מהעבר. זה יכול להוות המלצה איך ללכת הלאה.
במהלך הסדנה שנמשכת עשרה מפגשים, שלוש שעות כל מפגש, בונים המשתתפים ערכה המכילה כ- 80 קריסטלים שונים. ולומדים לעשות פתיחות/קריאות באמצעותם. זה נעשה על ידי בחירת אבנים מתוך הערכה, סידורן בצורות מובנות או מקריות ופירוש התמונה שנוצרה, תוך שימוש בידע על האבנים והיפתחות לקבלת מסרים פנימיים לגבי הסידור.
*ניתן לעשות פתיחה בקריסטלים לעצמנו ולאחר.
*הלימוד בסדנה הוא שילוב של חומר עיוני וחוויתי משולב בתרגול.