מיתוס החלבון – על נזקי הבשר לבריאות

מאת ד"ר גארת דייויס (M.D.) יחד עם ד"ר הווארד ג'ייקובסון. עריכה מדעית והקדמה: ד"ר גדעון רון

הספר המאד חשוב הזה מדבר על משהו שרבים כבר מבינים, מחקרים כבר מדברים עליו, אבל רוב העולם עדין לא הפנים: חלבון מן החי לא רק שאינו דבר ראשון במעלה בחשיבותו, אלא ההפרזה בחשיבותו מוגזמת לחלוטין וגורמת לרובו של העולם המערבי לחיות בחולי, ולהיות במצב של השמנה ועייפות.

מחקרים רבים מספור מוכיחים שהחלבון מן החי אינו תורם לירידה במשקל, אלא להיפך: הוא אחד הגורמים המרכזיים למגפת ההשמנה. הוא אינו מזון בריאות כלל וכלל ולמעשה הוא אחד הגורמים העיקריים למחלות, בעיקר הקשות יותר הנפוצות. מחקרים גם מוכיחים שפחמימות, שיצא להם שם רע הן הבסיס התזונתי הנכון.

ולא רק זה, הספר מוכיח שלא זו בלבד שאחוזים גבוהים מאוכלוסיית העולם מכורים למזון מן החי, גרוע מכך: הם מכורים לרעיון הצורך בחלבון, משהו שהספר מפריך בגדול.

ספר חשוב שמביא עובדות, מחקרים, סיפור אישי וכבונוס מתכונים.
הכותב, ד”ר גארת דייויס, הינו רופא אמריקאי, מנוסה בטיפול בהשמנת יתר, שהבין דרך החוויה האישית את נזקי המזון מן החי והוא טבעוני מזה מספר שנים. הוא מרבה להרצות על השמנה ותזונה צמחית ועוסק בטריאטלון, איש-הברזל וריצת מרתון. רשמים ומאמרים הוא כותב באתר www.proteinaholic.com