הפרה שבחדר – הפסיכולוגיה של אכילת בשר

מאת מלאני ג'וי. הוצאת קו-אדום

ספרים רבים מסבירים לנו למה לא לאכול בשר, הספר הייחודי הזה של מלאני ג'וי, ד"ר לפסיכולוגיה, טבעונית  ומורת דרך מתבונן על הסוגיה: "למה בכל זאת אנחנו בוחרים כן לאכול בשר?"

מלאני ג'וי המציאה למעשה את המושג "קרניזם" שהוא רצף של סיבות ומצבים שגורמים לכך שאנשים מאמינים שהם צריכים לאכול מזון מן החי. בשנים האחרונות נוסעת ג'וי ברחבי העולם ומסבירה מול אולמות מלאים של אנשים את הרציונליזציה של האכילה מן החי ומתוך ההבנה הזו היא מלמדת איך לעשות הסברה טבעונית בצורה כמה שיותר אפקטיבית, כך שיוכל לקרות השינוי שגם יחזיק לאורך זמן.

ד"ר מלאני ג'וי היא בוגרת אוניברסיטת הרווארד, היא לימדה פסיכולוגיה וסוציולוגיה באוניברסיטת מסצ'וסטס שבבוסטון.
יחד עם שותף לדרך בשם טוביאס לינארט היא פעילה כיום בארגון CEVA – The Center for Effective Vegan Advocacy  ארגון שעוסק בייעוץ והסברה אפקטיביים לקידום אורח החיים הטבעוני. היא ביקרה בארץ לאחרונה בתחילת שנת 2017 כאורחת של ארגון אקטיויגן Activegan הישראלי.